Amethist clusters

Amethyst clusters - betekenis en werking van deze steen

De Amethyst of Amethist maakt je mentaal nuchter en helder. Het verdrijft slechte gedachten en onrust, brengt gezond verstand terug en maakt mild en zachtaardig. Het bevordert het rechtvaardigheidsgevoel en scherp oordelend vermogen. Het helpt ervaringen te verwerken en deze bewuster waar te nemen. Het verhoogt de concentratie en de effectiviteit van denken en handelen, waardoor je meer kracht hebt om blokkades en verslavingen te doorbreken.Psychisch werkt het helend bij rouw en verdriet en helpt het verlies te accepteren. Het zuivert en verheldert onze innerlijke wereld en onze dromen en kalmeert een overactieve geest en helpt zodoende tegen slecht slapen en nachtmerries

Het verlicht hoofdpijn en stress, reinigt de aura en stimuleert het zesde chakra en opent en stimuleert het zevende chakra. Het helpt lagere energie naar een hoger niveau te transformeren.

Amethyst is een lila tot donkerpaarse steen behorend tot de kristalkwartsen, welke grote zichtbare kristallen vormen. Het kan ook amorf voorkomen. De paarse kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzersporen in het kristalrooster in de vorm van Fe2+ en Fe4+. Het wordt hydrothermaal gevormd in holtes van voornamelijk vulkanisch gesteente. Sporadisch wordt het ook in rotsholten en scheuren en gangen gevonden (druses en geodes). Vindplaatsen zijn onder ander Uruguay, Siberiƫ, Colorado en Africa, waar de donkerste Amethist wordt gevonden. Lichtere Amethist wordt gevonden in Braziliƫ. Het kan ook vermengd met witte kwarts voorkomen. Het is dan minder doorzichtig en heeft een gestreept uiterlijk. Dit wordt Amethyst kwarts genoemd.

Brokjes Amethyst ruw 100 gram

Amethist cluster 10- 20 gram

Amethist cluster 20- 30 gram

Amethist cluster 30- 40 gram

Amethist cluster 40- 50 gram

Amethist cluster 70 - 85 gram

Amethist clusters 90 - 110 gram

Amethist clusters 130 - 150 gram

Amethist clusters 160 - 180 gram

Amethist clusters 190 - 210 gram

Amethist clusters 220 - 240 gram

Amethist clusters 250 - 270 gram