Mosagaat ruw

Mosagaat ruwe edelsteen - betekenis en werking van deze steen

Mosagaat helpt je op een punt waarop je een nieuwe richting in wilt slaan of een nieuwe start wilt maken. De steen helpt als je het gevoel hebt vast te zitten, overbelast wordt en diepliggende angsten, blokkades en belemmeringen los wilt laten. Het maakt optimistisch, geeft hoop, vertrouwen, inspiratie, zelfrespect en zelfvertrouwen en trekt overlvloed aan. Het bevordert communicatieve vaardigheden, zelfexpressie en het denkvermogen. Mosagaat vermindert pijn bij een bevalling en laat deze vlot verlopen.

Mosagaat is een halfedelsteen. De steen dankt zijn naam aan de groenige insluitsels (tekeningen) die op mos lijken. Mosagaat is een variëteit van agaat.

De witte ondergrond van het mosagaat bestaat uit kwarts. De dendritische insluitsels zijn chloriet of ijzer en mangaanmineralen die een grote gelijkenis hebben met mos. Afhankelijk van de valentie van het metaal vertonen de insluitsels andere kleuren.

Mosagaat bevat dus ondanks de naam geen organisch materiaal. De steen wordt gevormd uit verweerd vulkanisch gesteente.

De chemische structuur van mosagaat is identiek aan die van jaspis, vuursteen en hoornkiezel, alle eveneens varianten van kwarts.

De belangrijkste vindplaatsen van mosagaat zijn India, China, VS en incidenteel in Zuid-Afrika en Brazilië
Deze steen verbetert zelfrespect, vermindert angst en diepgewortelde stress. Het bevordert zelfexpressie en communicatie, het moedigt vertrouwen aan. Daarnaast is de steen behulpzaam voor iedereen die depressief is vanwege levensomstandigheden of een onbalans in de hersenen.

Mosagaat bespoedigt herstel en is te gebruiken bij langdurige ziekten. Het gaat ontstekingen tegen, reinigt de bloedsomloop, stimuleert de lymfestroom en versterkt het immuunsysteem. Het helpt hypoglykemie en uitdroging te voorkomen, behandelt infecties, verkoudheden en griep en verlaagt koorts. Het gaat ontstekingen tegen en vermindert zwellingen in lymfknopen. Als elixer op de huid aangebracht behandelt Mosagaat schimmelinfecties en andere huidinfecties.
Het geeft mensen die meer op het intellect varen toegang tot de intuïtie terwijl het intuïtieve mensen de energie leert implementeren op bruikbare wijze. Daarnaast krachtige werking bij; depressie, zelfexpressie, communicatiestoornissen, geeft inzicht in moeilijke situaties, helpt in de omgang met anderen, verminderd angst, overtuigingen, zelfrespect, versterkt positieve karaktertrekken, persoonlijke ruimte en groei, straatvrees, fobieën.

Andes opaal roze ruw 600-620 gram