Bergkristal

 De Bergkristal is een zuiverende edelsteen die negatieve energiën neutraliseert.Daarom is bergkristal erg geschikt om in ruimtes te plaatsen.Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuitie en sensitiviteit.Op die manier kun je beter kiezen voor wat het beste voor jou is.Bergkristal reinigt en voorziet andere stenen van nieuwe energie.Goed voor het geheugen en tegen depressie.Het bevordert helderheid van geest. Daarom hoort hij ook bij de kroonchakra.
Een bewustmakende steen die helderheid in het denken brengt. Geeft energie, stimuleert de zenuwen, het geheugen, de klieren, werkt pijnstillend en vermindert zwellingen.

De kristallen worden gewoonlijk gevonden in clusters als hexagonale prisma's met een streping die loodrecht op de lengterichting staat en pyramidale eindvlakken. Over het algemeen worden de kristallen helderder in de richting van de eindvlakken.Bergkristal wordt voor edelstenen meestal in facetten geslepen, ook wordt het gebruikt voor carvings
Bergkristal is een steen met grote geneeskracht en daarom zeer geschikt voor healings en energetisch werk
Tegen depressie, vitaliserend, bij hartklachten, tegen duizeligheid en hoofdpijn.

Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord "Krustallos" dat ijs betekent en is verkrijgbaar in vele formaten. Men geloofde dat bergkristal door de goden vormgegeven ijs was. Tijdens de Romeinse tijd werd het uit de Alpen onder de naam "versteend ijs" op de markt gebracht.

Bergkristal is de kleurloze en meest voorkomende variant van het mineraal kwarts.De volkeren uit het Oosten beschouwden bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken bergkristal om wonden te behandelen.Bergkristal heeft de neiging om alles in terug in evenwicht te brengen.Het is een ware heelmeester en kan voor elke aandoening worden gebruikt.Het verzacht brandwonden en harmoniseert alle chakra’s zuivert en geeft evenwicht.Eigenlijk kunt u dit kristal dus bij elke onbalans gebruiken, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel en kunt u het ook gewoon gebruiken om de energie in een vertrek zuiver en helder te houden.

Armband met bergkristal dubbeleinders

Bergkristal bolletje in spiraal

Bergkristal getrommeld

Bergkristal hanger met zilveren haakje

Bergkristal hangertje

Bergkristal platte steen

Beschermengel Bergkristal 5 cm

Biotensor met bergkristal

Boeddha hanger bergkristal met chakra steentjes

Donut bergkristal 3 cm

Donut Bergkristal 4 cm

Donut Bergkristal spiraalhanger

Edelsteen bol bergkristal 3 cm

Engelvleugel van bergkristal

Hanger bergkristal met flower of life

Hanger bergkristal met kwan yin

Hanger bergkristal uil

Hanger bergkristalpunt met engel vleugels

Kracht buideltje balans bergkristal

powerbead armband bergkristal

Pure Energy bergkristal set

Ruwe bergkristal hanger

Splitarmband bergkristal

Theelichthouder met bergkristal punten

Veterhanger joy Bergkristal

Zakje bergkristal oplaad steentjes 100 gram