Rookkwarts informatie

                                                                                                                                            

Rookkwarts is een kwarts - variƫteit. De kleur is rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend. Heel donkere varianten worden morion genoemd. Rookkwarts komt het meest voor in holten in intrusiegesteenten en hooggradige metamorfe gesteenten. De kleur van rookkwarts wordt veroorzaakt door aluminium in het kristalrooster in combinatie met ioniserende straling.De kleur van rookkwarts ontstaat lang nadat de kristallen gevormd zijn en kan enige miljoenen jaren in beslag nemen.

Rookkwarts is een van de effectiefste aardende en verankerende stenen die gelijk de vibraties tijdens het mediteren verhoogt.Deze beschermende steen heeft een krachtige band met het aarde/basis chakra en is een uitstekende steen in tijden van stress.Verder vult Rookkwarts de ruimten met positieve vibraties en leert het u los te laten van wat geen nut meer heeft.

Psychisch verlicht Rookkwarts angst en depressie en zorgt voor emotionele rust.Het helpt bij het accepteren van het aardse lichaam en verlicht nachtmerries.Komen er negatieve emoties boven dan lost Rookkwarts die zachtjes op.

Geestelijk bevordert rookkwarts pragmatisch denken en zorgt het voor scherpe inzichten bij het waarzeggen.

Fysiek is Rookkwarts vooral effectief bij kwalen van de buik, de heupen en benen.Het verlicht pijn, is goed voor de voortplantingsorganen en het spier en bindweefsel.Het heft krampen op en versterkt de rug en de zenuwen.

Rookkwarts artikelen