Toermalijn informatie

 

De naam Toermalijn komt van het Singalees woord "Turmali", wat zoveel betekent als "steen met gemengde kleuren".De steen was al  in de oudheid bekend in het middellandse zeegebied, maar werd hij pas in 1703 ingevoerd in West-Europa vanuit Sri Lanka.

 

Reeds duizenden jaren geleden vonden lokale voedselverzamelaars uit, dat de steen indien hij naast een vuur gelegen was, as strootjes en stukjes hout uit het vuur aantrok. Dit fenomeen wordt in oude perkamentrollen rond 300 voor Christus al beschreven. Inmiddels weten we nu dat dit veroorzaakt wordt door de bijzondere structuur van de steen waardoor bij verwarming het ene uiteinde positief en het andere uiteinde negatief geladen wordt. Dit wordt 'pyro-elektriciteit' genoemd.Als er een externe elektrische potentiaal op het kristal wordt uitgevoerd, vibreert het.

 

Toermalijn is er in verschillende kleuren maar het meest bekend is de Schorl dat rijk is aan ijzer.Schorl is zwart en opaak.Het wordt voornamelijk gevormd in pegmatieten de uiterste langzaam afkoelende ganggesteenten van een magma. Zwarte toermalijn houd stralingen tegen. Leg hem b.v. naast de computer, andere elektrische aparatuur zoals de magnetron, de televisie etc De gemiddelde Nederlander kijkt dagelijks ruim 2,5 uur televisie. Ook brengen we vele uren voor de computer door, waar we dicht bovenop zitten. Beide apparaten geven nogal wat straling af. Ook gsm’s, lampen, stoppen, radio’s en andere elektrische apparatuur laten hun sporen na. Gelukkig helpt de toermalijn ons bij het neutraliseren ervan. Deze absorbeert de straling en laat ons weer in een harmonieuze omgeving zonder overvloedige straling zitten en wonen.

 

Toermalijn helpt verder om te aarden. Werkt bij haaruitval, depressies, angsten, agressie, concentratieproblemen, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, negatieve gedachten, stress en zware belasting, is ontspannend en geeft doorzettingsvermogen. Heeft een grote geneeskracht en is beschermend. Houdt alle vormen van negativiteit weg indien in huis geplaatst of gedragen op zak. Helpt zieken te genezen en geeft vitaliteit.

 

Deze steen is ook erg goed als ondersteuning voor nieuwetijds kinderen.Geplaatst op de slaapkamer zorgt het voor een betere nachtrust en bescherming tegen allerlei energie.

 

Andere soorten zijn:

Toermalijnkwarts, geel Toermalijn, blauw Tourmalijn, groen Toermalijn, blauw Toermalijn, roze Toermalijn, watermeloen Toermalijn.

Toermalijnkwarts bestaat uit bergkristal met daarin Toermalijn naaldjes.In Toermalijnkwarts komen de eigenschappen van Bergkristal en Toermalijn samen.

 

Toermalijn producten