Lapis Lazuli informatie

Lapis Lazuli artikelen

 

Lapis Lazuli is een halfedelsteen met een overwegend azuurblauwe kleur.

 

De naam Lapis Lazuli, dat  “blauwe steen”  betekent, is een samenstelling van het Arabische ‘azul’ (= blauwe hemel) en het Latijnse ‘lapis’ (= steen).

 

Lapis Lazuli is vooral herkenbaar aan zijn prachtige blauwe kleur en de gouden insluitsels die afkomstig zijn van Pyriet. Andere belangrijke componenten zijn: calciet (wit), en verder kunnen ook de mineralen augiet, diopsiet, enstatiet, hauyn en noseaan en hornblende in Lapis Lazuli voorkomen.

 

Lapis Lazuli was in 4000 voor christus al een handelsproduct en zeer geliefd in o.a. het oude Egypte waar het gezien werd als een heilige steen.Er werden o.a. sieraden van gemaakt en ook in het dodenmasker van Toetanchamon werd Lapis Lazuli gebruikt.Verder werd het gebruikt om amuletten van te maken, werd er make up van gemaakt en Lapis Lazuli werd ook in gemalen vorm als een blauwe kleurstof gebruikt, die ook in de schilderkunst van de Renaissance zeer geliefd was.

 

Lapis Lazuli werkt sterk op het keelchakra en opent het derde oog waardoor het werken met dromen en paranormale vermogens bevordert.Verder zorgt deze steen voor verlichting van stress en het gevoel van diepe vrede.Lapis Lazuli schept liefdes en vriendschapsrelaties en helpt om gevoelens onder woorden te brengen.

 

Lichamelijk verlicht Lapis Lazuli pijn en dan met name die van migraine.Het werkt tegen depressies en is goed voor het ademhalingsstelsel, de keel en de schildklier.Het zuivert het bloed en versterkt het immuunsysteem. Verlicht slapeloosheid en duizeligheid, verlaagd de bloeddruk.

 

Leg deze steen niet te lang in het water en laad hem het liefst op een bergkristalcluster op.

 

Klik op de foto om direct naar het afgebeelde artikel te gaan.