Covelliet

Covelliet of Covellien bestaat uit ongeveer 66,5% koper, waardoor het, als het in grote hoeveelheden wordt aangetroffen, een zeer kostbaar kopererts is.

Koper Is belangrijk voor de opname van ijzer uit het bloed en de vorming van rode bloedlichaampjes. Ondersteunt de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtsorganen en helpt bij menstruatiestoornissen. Stimuleert de werking van de zenuwen en de hersenen, de celademhaling en de celgroei. Speelt een rol bij de pigmentatie van huid en haar. Is krampverlichtend en ontstekingsremmend. Heeft een antibacteriële werking. Helpt bij gewichtsproblemen. Is belangrijk voor de opname van vitamine C. Stimuleert de fantasie en maakt creatief. Helpt bij verwarring en helpt problemen op te lossen. Helpt bij grote geestelijke angst, depressiviteit, zenuwinzinkingen en allerlei psychosomatische klachten.Laat het gevoel voor schoonheid en esthetiek groeien. Maakt rechtvaardig en vriendelijk naar je hele omgeving.

De resterende 33,5% bestaat vooral uit zwavel.Het mineraal komt wijdverbreid voor in kopersulfide afzettingen.

Zwavel Is onderdeel van allerlei eiwitten, hormonen en enzymen. Is noodzakelijk voor de vorming van verhoornde weefsels, zoals opperhuid, haren en nagels. Heelt allerlei huidaandoeningen, zoals psoriasis en schimmelinfecties. Stimuleert de uitscheiding en versterkt het immuunsysteem.Toont de werkelijke oorzaken van bepaalde situaties en ziektebeelden. Helpt bij verstrooidheid en verwarring, maakt geïnteresseerd en oprecht.Maakt je bewust van je schaduwzijde en helpt daarmee te leren omgaan.

Covelliet bevrijdt je van zaken uit het verleden, vooral ingewortelde overtuiginen of cellulaire programma’s.Covelliet verbindt je met je hogere zelf. Deze edelsteen is nuttig voor het transformeren van dromen en het vergroten van metafysische vermogens.Covelliet geeft kracht, helderheid en begrenzing aan de aura; fungeert als beschermende filter, hetgeen de energetische ontspanning stimuleert.

Covelliet edelsteen brengt lichaam, ziel en geest op 1 lijn.Naar verluidt beschermt dit kristal het lichaam tegen straling.Hij biedt geleidelijk welzijn en tevredenheid en bevordert rationeel, analytissch denken en leert je besluiten te nemen.

Goed voor de communicatie,creativiteit, rebirthing, seksualiteit, ontgifting, wanhoop, psychische onrust, geboorte en wedergeboorte, spijsvertering, oren, ogen, neus, mond, sinussen en keel.