Jade

Jade is een reinigende steen die de filterende en uitscheidende lichaamsorganen stimuleert. Het is bij uitstek een steen voor de nieren.

Jade behandelt de nieren en bijnieren, verwijdert gifstoffen, herstelt de celvorming en skeletopbouw en heelt hechtingen. Het bevordert de vruchtbaarheid, ondersteunt de bevalling en is goed voor de heupen en milt.

Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht. Jade is een symbool van zuiverheid en sereniteit. De steen wordt in het Oosten zeer gewaardeerd en staat voor wijsheid die in rust wordt verzameld.

Deze prachtige edelsteen stimuleert liefde en verzorging en wordt geassocieerd met het hartchakra. Het is een beschermend kristal dat de drager tegen letsel behoedt en voor harmonie zorgt.

Jade stabiliseert de persoonlijkheid en integreert het de geest met het lichaam. Het bevordert de zelfredzaamheid.

Jade verjaagt negatieve gevoelens, verzacht de geest, stimuleert idee├źn en laat taken minder ingewikkeld lijken.

Op het voorhoofd gelegd zorgt dit kristal voor dromen vol inzichten. Het helpt u ongewenste gevoelens zoals irritatie los te laten.

Spiritueel moedigt Jade u aan te worden wie u echt bent. Het helpt u uzelf te zien als een spiritueel wezen op een menselijke reis en haalt verborgen kennis naar boven.

Jade en Nefriet hebben dezelfde geneeskrachtige eigenschappen, maar individuele kleuren hebben specifieke kenmerken.

Jade brengt de vloeistoffen in het lichaam en de verhoudingen tussen water, zout/zuur en basen in evenwicht.

Positie

Leg of draag het op een relevante plaats. De Chinezen geloven dat het vasthouden van Jade de deugende in het lichaam overdraagt.

Specifieke kleuren
Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:

Blauw/blauwgroen Jade
Symboliseert vrede en reflectie en zorgt voor sereniteit en geduld. Deze steen staat voor langzame maar gestage vooruitgang en helpt mensen die zich overweldigd voelen door situaties die ze niet in de hand hebben.

Bruin Jade
Is zeer aardend. Het schept een band met de aarde, geeft troost en betrouwbaarheid en steunt de aanpassing aan een nieuwe omgeving.

Groen Jade
Is de meest voorkomende Jadesoort. Het kalmeert het zenuwstelsel en kanaliseert hartstocht. Gebruik het om slecht functionerende relaties te harmoniseren.

Lavendel Jade
Verzacht emotionele wonden en trauma's en geeft innerlijke rust. Het leert u verfijning en zelfbeheersing in emotionele aangelegenheden en stelt duidelijke grenzen.

Oranje Jade
Is energiek en zeer stimulerend. Het brengt vreugde en onderwijst de onderlinge verbondenheid van alle wezens. Rood Jade
Is de meest hartstochtelijke en stimulerende Jadesoort. Het wordt geassocieerd met liefde en stoom afblazen, heeft toegang tot woede en bevrijdt spanningen op ene constructieve manier.

Wit Jade
Laat u zien hoe u uw energie constructief kunt gebruiken. Het filtert afleidingen, legt nadruk op het best mogelijke resultaat en helpt bij het nemen van beslissingen omdat dat relevante informatie oplevert.

Geel Jade
Is energiek en stimulerend, maar met de nodige vrolijkheid. Het leert dat alle wezens met elkaar verbonden zijn en ondersteunt de spijsvertering in en uitscheiding van het lichaam.

Chinese Jade Donut

Jade Peach

Jade ring

Jade wit

Jade zilver sieraad

Sleutelhanger Chinese Jade